TVÄTTLINA – EN VÄNLIG GEST PÅ GOTLAND PRIDE

12003984_934208996668894_3310634488375568533_n.jpg

Låt solen gå upp över Gotland fylld av regnbågar! Häng upp en tvättlina i regnbågens färger under Gotland Pride 10-15/11 2015 för att visa ditt stöd för alla människors lika värde.

Med tvättlinan visar du att du vill ha ett samhälle där mångfald, respekt och öppenhet för HLBTIQ-personer och andra minoriteter är en självklarhet. Samfundskonstprojektet Tvättlina i regnbågens färger av Heidi Lunabba FIN och Ilar Gunilla Persson SWE förverkligas som en del av Gotland Pride i samarbete med Almedalsbiblioteket, Lila shala och Activist in Residence Program -Visby.

Att delta är enkelt: Häng en tvättlina kläder eller andra textilier som representerar regnbågens färger. Textilierna behöver inte vara enfärgade, tvättlinan kan vara var som helst där den syns och ditt deltagande är viktigare än en perfekt färgskala. Fotografera sen din tvättlina och tagga #tvattlina så skapar vi ett färgglatt och käreksfullt arkiv även på nätet.

”Att välja ut textilier till tvättlinan kan ses som en symbolisk handling som refererar till begreppet att komma ut ur
skåpet, men i det här fallet handlar det helt enkelt om att visa medmänsklighet. Genom att ”komma ut” som en vänligt inställd medmänniska är du med och skapar ett samhälle där det är lättare för alla att våga leva som den man är. Din tvättlina är en vänlig gest för ett öppet, tolerant och accepterande samhälle.

OBS! Du behöver inte vara på Gotland för att delta, du kan delta från varsomhelst i världen genom att hänga en tvättlina, fota och tagga den #tvattlina
  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Google photo

  You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  Connecting to %s%d bloggers like this: